EGÉSZSÉG: 3 titok, hogyan legyen a futás hatékonyabb

A szép alakhoz és az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a mozgás, aminek ma egyik legkedveltebb formája a futás. Ha te is nagy rajongója vagy, vagy esetleg mostanában szánnád rá magad a rendszeres futásra, az alábbiakban megosztunk veled 3 titkot, amik hatékonyabbá és kitartóbbá tesznek.

 

1. A teljes talpadra érkezz!

Futás közben mindig koncentrálj arra, hogy a talpad közepe érje először a talajt, a sarkakra és a lábujjakra való érkezés magában rejti az ízületek és izmok sérülésének veszélyét.

2. Rövideket lépj!

A lépéseid minél rövidebbek és egyformábbak legyenek. Hiába tűnik számodra gyorsabbnak, ha hosszabbakat lépsz ? az igazság az, hogy nem csak lassabb vagy, de jobban is fáraszt.

3. Keress emelkedőket!

Előfordulhat, hogy rettegsz tőlük, de a kisebb emelkedőkön való futás kiváló módja az altest erősítésének. A csipő, láb, boka izmok kénytelenek dolgozni, és bár a gravitáció sem tűnik a barátodnak, az extra ellenállás segíti az izmaidat, hogy minél nagyobb erőt fejthessenek ki.

 

Ha odafigyelsz a fenti három dologra, a futás sokkal könnyebbé és élvezhetőbbé válik, ezáltal pedig hatékonyabbá. Hajrá, lányok!

 

(forrás: womensrunning.competitor.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük