5 tipp, hogyan tartsd be az újévi fogadalmakat

És újra itt vagyunk: tele reményekkel és lelkesedéssel, hogy az új évben végre megvalósítjuk azt, amit eddig nem sikerült. A legtöbbünk ambiciózus fogadalmakkal lépi át az új év küszöbét, és az akaraterő még mindig javában munkálkodik a cél megvalósításán. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy február környékére javarészt elfogy a nagy éveleji lendület, így összegyűjtöttünk 5 tippet, amik talán segítenek abban, hogy ez az új év tényleg az az év legyen, amikor legyőzzük a kihívásokat!

Hajrá, lányok!

1. Ha van egy hatalmas álmod, szedd szét kisebbekre. Apró, egymásra épülő célokat fogalmazz meg, és lépésről lépésre haladj a megvalósításukban. Például ha a fogadalmad az, hogy nyáron „tökéletesen” fogsz mutatni bikiniben, akkor határozd meg az állomásait: januárban heti négy edzés, februárban már súlyzós edzések, márciusra pedig öt kilóval kevesebb vagy.

2. Minden héten vizsgáld felül, mit tettél a fogadalmad megvalósításáért, és mennyire van messze a cél, így ha elmaradásod van valamiben, még fel tudsz zárkózni egy kis extra melóval.

3. Élvezd ki a technológia előnyeit, és ellenőrizd a kalóriabeviteled vagy blokkold a közösségi média hozzáférésed munkaidőben az erre való applikációval. Bármi is legyen a fogadalmad, tuti, hogy van egy hozzá passzoló alkalmazás.

4. Találj valakit, akinek adsz a szavára, és akiben biztos vagy, hogy őszinte lesz hozzád! Legyen az a legjobb barátnőd, az édesanyád vagy bárki más, a lényeg, hogy ki tudjon húzni a bizonytalankodásból.

5. Mindenekelőtt ígérd meg magadnak, hogy ebben az évben csak pozitív energiákat bocsátasz ki magadból: ahhoz, hogy megvalósítsd a fogadalmaid, jól kell érezned magad a bőrödben.

Végül pedig emlékeztesd magad a céljaidra minden egyes nap, és képzeld magad elé azt az életet, amelyben azok már megvalósultak. Ahogy Walt Disney mondta egyszer: „Ha meg tudod álmodni, meg is tudod csinálni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük