3 dolog, ami feltölt és megnyugtat

A nyár többnyire nem a legstresszesebb időszak, de bármikor beüthet a ménkű, úgyhogy nem árt, ha ezekre az esetekre fel vagyunk vértezve néhány tippel, tanáccsal, amelyek segíthetnek visszanyerni lelki békénket. Lássuk, mit érdemes tenni, ha minden kötél szakad.

1. Sóterápia

„Minden bajra gyógyír a só – akár a tengerből, a könnyeidből vagy fürdődből nyered.” Ha nem is tudunk minden alkalommal a tenger alá merülni, amikor stresszesek vagyunk, egy jó otthoni sósfürdőnek is lehet hasonló hatásmechanizmusa. Önts két csésze himalája sót a fürdővizedbe, és áztasd benne magad legalább 20 percig. Kerüld a szappan és egyéb tusfürdők használatát, mert a só tele van jótékony ásványokkal, főként káliummal és magnéziummal, amik felszívódását akadályozhatják ezek a kemikáliák. Hogy fokozd a hatást, tegyél pár kagylót a kád szélére, gyújts meg néhány óceán-aromájú illatgyertyát, tegyél be valami relaxáló zenét, és csukd be a szemed, hogy a tengerpartra képzelhesd magad!

20160208

2. Tea

A világon mindenhol és a történelem során mindig gyógyászati és nyugtató céllal használták a teát, így azt ajánljuk, te se tegyél másképpen. Szentelj naponta legalább 5 percet arra, hogy megállj, és tarts egy frissítő és nyugtató tearituálét, mely után újult erővel folytathatod a napodat. Stresszoldáshoz a citromfüvet ajánljuk!

Resveralife-Destress-for-Healthy-Skin-Green-Tea

3. Mozgás

Amikor valami miatt feldúltak vagyunk, a legutolsó dolog, amit csinálni akarunk, az a testmozgás. Pedig higgyetek nekünk, segít! Az endorfinok elkezdenek áradni a testben, és minden csepp verejtékkel távozik egy kicsi a dühünkből is. Ha nem vagy éppen súlyemelős vagy kickboxolós típus, akkor még mindig ott van neked jóga, amellyel nem csupán csodálatos tónusokra tehetsz szert, de rendszeres végzése növeli a tolerancia-szinted és erősíti az immunrendszert is, a mély légzés és a különbőző pózok pedig masszírozzák és stimulálják a belső szerveidet. A mi ajánlatunk:

Ha nincs időd egy teljes edzést végigcsinálni, csak menj el sétálni – lehetőleg a természetbe!

(via)