EGÉSZSÉG: A ragyogóan fehér fog titka

Mit ér egy csodaszép bikini egy csodaszép mosoly nélkül? A besárgult fogak általában rossz egészségi állapotot vagy higiéniai hiányosságokat jeleznek, de ne aggódj, nem kell drága fogorvosi kezelést igénybe venned, hogy fogaid frissek és ragyogóan fehérek legyenek. Inkább próbáld ki az alábbi tippeket ? meglesz az eredményük!

 

A kulcs: fogselyem

Az emberek nagy része harmincéves kora után egyáltalán nem használ fogselymet, holott a fogaink közötti részek tele vannak piszokkal és egyéb csúnyaságokkal. Hogyan kapcsolódik ez a fog színéhez? Szabad szemmel alig látható, de ez a sok minden foltot hagy a fogakon, ami fogselyemmel eltávolítható. Használd mindennap, és már csak az lesz kérdés, miért nem használtad korábban!

 

Fehér fogak diéta

Akárcsak a hajad vagy a bőröd, a fogaid egészsége is nagyban múlik azon, mit eszel. A vörösbor, feketetea, kávé és a gyümölcslevek a legnagyobb bűnösök a foltokat tekintve, így ha bűnözöl, moss fogat fogyasztásuk után. Ha nincs kéznél fogkefe, megteszi egy alma is. Mindig tarts magadnál!

 

Kétszer moss fogat

Ezt nem is kéne külön leírni, de sokan elsumákoljuk a fogmosást egy késői vacsora után, pedig nem csupán a fog fehérségéről gondoskodik, hanem elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénéhez is. Ha van rá lehetőség, legjobb, ha minden étkezés után fogat mosol. Ha nincs, akkor legalább öblögess. Ne felejtsd el háromhavonta cserélni a fogkeféd.

 

Az új legjobb barátod: eper

Tudtad, hogy az eper egy pillanat kifehéríti a fogakat? Bizony-bizony, az eper tele van almasavval, ami az egyik legjobb fogfehérítő szer. Préselj össze egy epret, és keverd össze egy fél teáskanál szódabikarbónával, majd tedd a fogadra, és hagyd hatni öt percig!

 

Fogfehérítő gélek

Ha megfogadod a fenti négy tanácsot, nem valószínű, hogy szükséged lesz ilyesmire, de ha mégsem vagy elégedett az eredménnyel, akkor hajrá! Ártani nem ártanak.

 

Forrás: Swimwear World